Augusztus 23.-án Team3K rendezésével Trizsben folytatódott a Borsod MTB Bajnoka 2015 amatőr XCO versenysorozat.

A pálya körönként kb. 3,3 km, 70m szinttel különösebb technikás részeket nem tartalmazott, viszont pihenésre sem volt lehetőség. U17, U19, Felnőtt, Master, Seniorok rajta 11:15-kor kezdődött. 3, 5, 6 illetve a felnőtteknek 7 kört kellett teljesíteni. Rajtnál körülnézve is megállítható volt, hogy igen csak küzdelmes verseny elé nézünk, ugyan is a közeli csapatok mint pl. a Team3K és az Ózdi Kerékpáros Egyesület színeiben versenyző „keménymagok” sorakoztak az első sorban.

Flaskó Szabi: “Rajt után nekivágtunk az első meglehetősen hosszú, meredek emelkedőnek. Első 100 méter után az U17-es Ifj. Baranyi Attila (Mátéhegyi Ökopark,) egyből az élre állt, majd Hacsi Ákos (Team3K), Kovács István „Pityikusz” (Ózdi KE), Frölich Tamás (Ózdi KE) után ötödiknek beállva a sorba vezettük a mezőnyt. Második kört megkezdve Tomit megelőzve felzárkóztam a negyedik helyre, de ekkor már Attila meglépett előlünk, majd az 5. körét letudva számára véget is ért a verseny. Hárman maradtunk az élen. Az utolsó kört megkezdve Ákos indítása a tegnapi nap után már nem esett túl jól, ezért kiszálltam a küzdelemből és végül harmadikként értem célba.

Ez volt életem első olyan hétvégéje, ahol pihenő nap nélkül szombat, vasárnap rajthoz álltam. Összességében elégedett vagyok, mert a magam elé kitűzött célt túltejesítve, mind a két nap sikerült dobogóra állnom.”

Következő verseny 08.30.-án a Top Maraton utolsó állomása a Mátra Maraton lesz.

unnamed unnamed2 unnamed3 unnamed4 unnamed5