Idén augusztus 2.-án immáron 15. alkalommal rendeztek a Bükk Maratont. Flaskó Szabi igazán érett versenyzéssel remek teljesítményt nyújtott, beszámolóját itt olvashatjátok:

Kerékpáros pályafutásom kezdetén  2012-ben indultam először maratoni versenyen, ami nem más, mint a Bükk Maraton volt. Ekkor a rövid táv mellett döntöttem. Akkor a verseny után gondoltam úgy, hogy kicsit komolyabban kéne venni ezt a sportot. Vass Attila kerékpáros barátom, aki ekkor már a Freeriderz SC színeiben versenyzett, összehozott Masa Zoltán klub vezetővel és következő évtől már én is tagként képviselhettem a csapatot.

Nos, idén az ilyenkor megszokott kánikula helyett kicsit hűvösebb, borongós, de száraz időjárási körülmények között versenyezhettünk. Idén a pálya nyomvonalán is változtattak a rendezők, így valamivel hosszabb (57km) közép távon, több szintet (1650m) kellett teljesíteni, de mégsem lehetett észrevenni, mert lendületesebb volt.  A Duna Maratonon elrontott rajpozícióból tanulva, most időben besorakoztam a beszólított versenyzők mögötti „harmadik sorba”.  Ennek köszönhetően már rajt után sikerült az erőnlétemnek megfelelő bolyban maradnom. Pár km megtétele után a mezőny szétszakad. Ez után összeálltam Ibrányi Attila Vitatilás SE versenyzőtársammal, akivel kicsit összedolgozva, de mégis egymás ellen versenyezve igen jó tempóban tudtunk haladni. Az utolsó hosszabb emelkedő végén még gyújtottam egy rakétát, és rajta kívül még három versenyzőtársamat sikerült megelőznöm. Ennek eredményeképp korcsoport 9. még abszolút 15. helyen sikerült befejezni a jubileumi Bükk Maratont, amivel már részben elégedett vagyok. :-)”

Következő verseny augusztus 22.-én I. Újhely Maraton, ami az MTB Tour harmadik állomása is egyben.

Képen az üldözőim, de végül mind lemaradtak. 🙂

unnamed

unnamed2